Relatietherapie

Kijken naar je relatie is kijken naar jezelf in je relatie. Dat is een lastig verzoek om aan te voldoen als je er van overtuigd bent dat het aan je partner ligt. Kijken naar de verstrikking waarin jullie terecht zijn gekomen is kijken naar je eigen levensverhaal. Wat is jouw verhaal als het gaat om (kunnen) verbinden. Liefde ontvangen, liefde geven, liefde willen, liefde afslaan.

Relatietherapie is niet alleen verhelderend voor jou en je partner, maar ook ten aanzien van je relatie met je vrienden, familie, collega’s. Patronen worden zichtbaar. Patronen in denken, doen en je gevoelens daarbij.
In mijn begeleiding is er naast gesprekstherapie aandacht voor waarneming van wat er in je lichaam gebeurt. Het lichaam reageert direct op gemak of ongemak. Vervolgens kijken we naar wat jij doet met signalen van je lichaam.

Scholing

  • Boswijk instituut – EFT Emotionally Focused therapy – onderdeel van Opleiding transpersoonlijke psychotherapie
  • Somatic Experience – De basis bij Viram Verberk en Marie le Mahieu
  • Traumaseksuologie – Peter John Schouten en Loes Stolker
  • ACT  I en II – Gijs Jansen  Seetrue Opleidingen Maastricht
  • De Maskermaker –  Body Mind Opleidingen Henne Arnolt Verschuren
  • Relatietherapie – De relatie als spiegel – Phoenix Utrecht

Ervaring

Ik heb lang gewacht op het witte paard, met die prins erop. Door het boek ‘revolutie binnen het huwelijk’ van Riekje Boswijk, drong het tot me door dat er geen prins is. Toen wist ik het. In 1989 ben ik met Erik getrouwd. Dat was 10 jaar na onze eerste kus. Onze relatie is een voortdurende spiegel voor mij. Leren aan elkaar, leren aan het leven als partner en moeder. Deze innerlijke reis heeft gemaakt dat relatietherapie me na aan het hart ligt. Het steeds opnieuw aangaan van de verbinding met mezelf en mijn partner heeft me veel liefde en vrijheid gebracht.

Neem contact op