Dansexpressie

Aan de basis van mijn lessen dans ligt Dansexpressie. In dansexpressie staat de eigen manier van bewegen centraal. Wat wordt er beleefd en hoe kun je dat naar buiten brengen. Dit vraagt onderzoek, wat we in de dans, exploratie, noemen. Het ontdekken van de eigen beweging is tevens een creatief proces. Hoe kan en geeft de danser uitdrukking aan zijn beleving. Om dit proces op gang te brengen wordt er niet alleen gewerkt met uiteenlopende muziek, maar ook thema’s of (beeld) materiaal.

Door het gebruik van de 4 dans elementen: tijd, kracht, lichaam en ruimte wordt verdieping in de lessen aangebracht. Dans doet een appel op de hele mens en zijn relatie met zichzelf en de omgeving. Zo wordt op een natuurlijke en eigentijdse manier een verbinding gelegd tussen bewegen, denken, doen en voelen en aanwezig zijn in het hier en nu.

Scholing

  • Opleiding Docent Dansexpressie – VODD, nu Stroooom in Amsterdam
  • Laban Bewegingsanalyse – Wieneke van Breukelen Fontys Tilburg
  • Bartennieff Fundamentals – Ciel Werts
  • Authentic Movement – Ingrid Baart, Celine Gimbrere, Wilma Vesseur
  • Body Mind Centering – Wilma Vesseur

Ervaring

Als kind danste ik graag, het bracht me bij mezelf, bij mijn energie en bij mijn plezier. Op mijn 44e ben ik de opleiding tot dansdocent gaan volgen, het grootste cadeau wat ik mezelf heb gegeven. Voor mij is dans een eindeloos exploreren en verkennen van mogelijkheden en telkens ervaren dat het leven nu is. Een onuitputtelijke bron van creativiteit, plezier en schoonheid.

Ik houd van muziek en ontleen de thema’s uit de natuur en uit het leven zelf.

Meer informatie