Persoonlijke Ontwikkeling

DE WERELD IN JEZELF    

een lichaamsgerichte reis door innerlijk landschap

De focus ligt op het beter leren kennen van je innerlijke wereld en hoe je die in contact brengt met de buitenwereld. Over het waarnemen van gevoelens, emoties, gedachten en fysieke sensaties. Leren door te ervaren van wat er van binnen gebeurt.
Verkennen van je overtuigingen en subpersonen en onderzoeken welke daarvan nog dienend zijn anno 2023. Daarbij gebruiken we verschillende werkvormen om verschillende lagen van je bewustzijn aan te spreken. Hierbij kun je denken aan dans&beweging, ACT (acceptance en commitment therapy), lichaamswerk, inquiry).

Erkennen van wie je bent en wat je voelt
Trouw zijn aan jezelf ongeacht wat je omgeving daarvan denkt of zegt.
Dat is voor de meeste mensen niet zo eenvoudig. Hoe ga je om met schuldgevoel, please gedrag, je onzichtbaar maken of jezelf overschreeuwen?
Stilstaan en reflecteren op wat er bij jou speelt en daar uiting aan geven, creëert ruimte. Ruimte die je nodig hebt om er in te ontspannen en te oefenen met nieuw gedrag.
De cursus De wereld in jezelf leent zich uitstekend als doorgaande groep. Zodat je regelmatig de tijd gaat nemen voor zelfonderzoek en reflectie. Het werken in een groep is verrijkend, je leert met en van elkaar, spiegelt en steunt waar nodig.

We werken in groepen van max. 6 deelnemers. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt een intake gesprek plaats.

Nieuwe groep: start oktober 2023
Data: 12 en 26 oktober, 9 en 23 november en 7 en 21 december 2023
Tijd: 13.30-16.30 uur
Locatie: Het Eemklooster
Kosten: € 380,- (inclusief intakegesprek)

Meer over lichaamswerkNeem contact op

Overig aanbod