Lichaamswerk

DE WERELD IN JEZELF  Lichaamswerk én ACT

Wil je meer vrijheid ervaren? In jezelf en in de keuzes die je maakt?
Vertrouwen op je eigen waarneming en vandaar uit handelen?

In de cursus De wereld in jezelf  ligt de focus op wat er zoal in jou gebeurt op het moment dat je met je aandacht naar binnen gaat of contact maakt met de ander. We doen dat aan de hand van oefeningen, zodat je kunt ervaren wat er gebeurt in plaats van er alleen over na te denken.
Voor wie:
Als je er naar verlangt om in je lijf te zijn in plaats van ervan weg te gaan.
Als je moeilijk je grenzen aan kunt geven.
Als je je onzeker voelt in contact en relaties.
Als je moeite hebt met het uiten van je gevoelens en emoties.
Als jezelf gronden lastig is.
Als je in een veranderingsproces zit en daarin structuur en begeleiding wil.
Als je op zoek bent naar verbinding en verdieping in je leven.
Als je verlangt naar aanwezig zijn in je eigen leven met alles wat daarin gebeurt en je niet langer wil verstoppen voor wat er gebeurt.
Effect:
Het effect van stilstaan, aanwezig zijn en ademen is rust. Aandacht geven aan wat er binnen jou gebeurt, brengt de ruimte, die er ook is, in beeld. Dat ervaar ik iedere keer opnieuw als een wonder. In die ‘vrije ruimte’ opent zich het hart. Die verbinding, die voeding is nodig om oude pijn, trauma te helen.
In de cursus kom je dus veel mensen tegen die verlangen naar een verbinding met hun hart, hart voor zichzelf. Mildheid. Willen leren hoe ze trouw aan zichzelf kunnen blijven en zicht willen krijgen op triggers die hen in oude patronen houdt.
Hoe:
De cursus is ervaringsgericht dat houdt in dat je veel praktisch bezig bent. Je neemt waar, ervaart, staat erbij stil. Wat is het effect van wat je doet. Brengt het je waar je naar toe wilt bewegen of ga je er juist verder van weg? Mindfulness loopt als een rode draad door de cursus. Daarnaast zijn dans&beweging, bio energetische oefeningen en ACT (acceptance and commitment therapy) onderdeel van het programma.
Inzicht in de karakterstructuren (Reich) zal je helpen verbanden te leggen tussen je overtuigingen en gedrag. Op welke manier heb je jezelf beschermd tegen pijn of afwijzing en in hoeverre is dit gedrag passend bij Nu? Wat zou er gebeuren als daar ruimte in komt?
Na iedere bijeenkomst ontvang je oefeningen die je thuis kunt doen om het geoefende thuis voort te zetten.
Heb je vragen over de inhoud van de cursus, dan hoor ik het graag.

Voorafgaand aan de cursus vindt een (telefonische) intake plaats.

2019-2020: Maandag data: 28 oktober, 11 en 25 november, 9 december, 13 en 27 januari, 10 februari, 9 maart en 16 maart.
2020: Maandag data: 23 en 30 maart, 20 april, 4, 11 en 25 mei, 15 en 29 juni en 6 juli.                         ( ivm coronacrises geannuleerd )
2020: Vrijdag data: 10 en 24 januari, 14 en 28 februari, 13 en 27 maart, 10 en 24 april en 8 mei.  (vrouwengroep)
Tijd: 9.30 -12.30 uur
Kosten:  €475,-  (inclusief individuele sessie en thuiswerk materiaal).

Doorgaande groep lichaamswerk:

Heb je eerder lichaamswerk gedaan en ben je toe aan een opfrissing en verdieping? Laat me weten of je interesse hebt, bij 6 deelnemers kan er een groep gevormd worden. Dit geldt ook voor reeds bestaande intervisiegroepen die samen een aantal sessies willen doen.

Meer over lichaamswerkNeem contact op

Overig aanbod