Jaartraining Leven in je Lijf

Jaartraining Leven in je Lijf
Hartverwarmend lichaamswerk

De jaartraining Leven in je Lijf is ontstaan uit de behoefte aan een langer traject in eenzelfde groep.

Lichaamsgericht               De wijsheid van je lichaam
Mindful                                Helderheid en rust door bewustzijn
Integratie                            Toepassen in je dagelijks leven                 

Je lichaam geeft aan wie je bent, wat we allemaal hebben meegemaakt, waar we mee zitten en wat aandacht nodig heeft.  Onze  taal heeft daar treffende uitdrukkingen voor zoals teveel op je nek nemen, je staande houden of je schouders eronder zetten. Je lichaam weerspiegelt direct je patronen en impulsen, sneller dan je kunt ‘bedenken’. En daarmee is lichaamswerk een directe weg naar meer bewustzijn, energie, vrijheid en spontaniteit.
Mindful
Als je je bewust bent van wat er op dit moment  in je lichaam waar te nemen is, word je je ook bewuster van dieperliggende overtuigingen en gedragspatronen. De oefeningen brengen deze bewustwording actief op gang en stimuleren om oude blokkades los te laten, zowel fysiek, emotioneel als mentaal.
Integratie
De training bestaat uit twaalf zaterdagen, verspreid over een heel jaar. Tussendoor oefen je thuis
en vorm je intervisiegroepjes. Dit houdt de training levend in je dagelijkse praktijk en verdiept je ontwikkelingsproces.  Daarnaast  is er de mogelijkheid om twee individuele sessies te doen.
Werkvormen
We werken ervaringsgericht, dat betekent dat je met name door doen leert in plaats van luisteren en lezen.
Werkvormen die we gebruiken zijn: vrije dans en beweging, speels lichaamswerk, contactoefeningen, bio-energetica, ademoefeningen, bewustwordingsoefeningen en inquiry.
Commitment
Van de deelnemers verwachten we een commitment gedurende de gehele jaartraining. Hieronder verstaan wij dat je alle dagen aanwezig bent, m.u.v ziekte of een andere noodzakelijke reden. Wij vragen dit voor de continuïteit van jouw proces en dat van de groep.
Begeleiding
Ik geef de jaartraining met één of twee assistenten van de opleiding BodyMind. De groep bestaat maximaal uit 10 deelnemers.

Praktische informatie:
Open les: 10.30-13.00 uur
Tijden:
10.00-16.30 uur.
Data 2018: geen jaartraining gepland, wél de basiscursus op 5 hele zaterdagen.
Kosten:
995 euro incl.btw voor particulieren (vroegboekkorting 50 euro) 
Locatie:
 Het VlinderHuys

Meer informatie